Ce am invatat dupa divort

ce am invatat in urma divortului meu

Distribuie acest articol!

De abia dupa divort, am avut curajul sa analizez de ce relatiile trecute nu au mers si de ce mi-am permis sa indur atata suferinta emotionala si abuz, sa raman blocata atatia ani in ceva ce clar ma tragea, spiritual, in jos.

Si ceea ce am aflat este ca nu neaparat fosta mea casnicie, facuta bagaj, lasata la usa fostei mele case, ma tragea in jos, ci camioanele intregi cu falsele mele convingeri, idei, despre ce credeam ca inseamna dragostea, relatiile, camioane cu marfa nedespachetata inca din copilarie. Sincer, nici macar nu eram constienta de toate aceste probleme.

Asa ca, am profitat de pandemie, si am inceput sa despachetez. Pe de o parte despachetam vechile convingeri, pe de alta parte impachetam lucrurile sa ma mut in alta casa. Ironia sortii.
Nu va fi usor sa scormonesti in trecut, sa intelegi. Te vei murdari. Te vei infuria. Te vei intrista. Te vei supara.
Dar macar vei intelege. Vei intelege de ce atrageai acelasi tip particular de barbat.
Vei intelege de ce te purtai intr-un anumit fel, in relatiile cu barbatii, cu parintii, cu oamenii in general.
Ceea ce vei descoperi, probabil, nu va fi deloc dragut.

Ce vei invata dupa divort

  • vei invata ca poti cu atata disperare sa-ti doresti sa simti dragoste, incat devii disponibila sa faci compromisuri, sa alegi orice fel de relatie, si sa-ti sabotezi adevarata dorinta de a avea o relatie sanatoasa. Vei invata ca trebuie sa-ti dai timp, sa nu sari peste etape, sa nu grabesti sau sa-ti ignori emotiile.
  • Vei invata, prozabil, cat de ocupata ai fost sa indeplinesti visele altora, ignorandu-le pe ale tale.
  • Vei invata ca tanjeai dupa dragostea neconditionata. Dureri ale caror radacini erau infipte in copilarie. Ca adult, poate ca voiai ca partenerul tau sa-ti ofere aceasta dragoste. Bineinteles ca nu s-a intamplat, nici inainte, nici in timpul casniciei, nici dupa. Fiecare relatie devenind din ce in ce mai dureroasa, pana cand, intr-un final apoteotic, vei intelege: ca adult, doar tu iti poti oferi aceasta dragoste neconditionata.

Mai mult decat atat, e posibil, sa-ti acuzi fostul partener de faptul ca nu se iubeste suficient. Asta da ironie.
Sa-l acuzi pentru faptul ca-si dorea o mama. Gandeste-te. Poate si tu erai disponibila sa „mamicesti”, in felul acesta sa simti ca e nevoie de tine. Analizeaza si intelege ca poate era modul in care te purtai cu multi oameni din jurul tau.

Ce am inteles dupa divort

  • Am inteles ca poti simti frica de moarte la gandul sa nu o dai iar in bara intr-o alta relatie.
  • Am inteles ca niciun barbat, substanta, animal, floare sau mineral ar putea sa ma iubeasca mai profund decat ma iubesc eu (desi poate dragostea venita din partea unui animal de companie se apropie destul de mult de dragostea fata de sine )
  • Am realizat ca in mine e solutia. Eu sunt solutia. Oferindu-mi iubirea dupa care ravnesc, nevoia pe care incercam s-o obtin din relatiile trecute este satisfacuta.
  • Am invatat ca dupa divort ai nevoie de timp pentru a sta focusat pe tine, pe nevoile tale, pe intelegerea, acceptarea ta deplina.

Dupa divort ai nevoie de timpul sa stai singur cu gandurile si emotiile tale.

Ofera-ti oricat timp ai tu nevoie – poate dura cateva luni, sau cativa ani. Analizeaza-te, descopera-ti patternurile pe care le folosesti la nivel inconstient. Nu te grabi sa sari intr-o alta relatie doar pentru placerea si anestezia emotiilor reale si actuale. Vei suferi mai mult mai tarziu.

Felul in care simti despre tine, felul in care iti vorbesti, felul in care te iubesti se oglindeste in relatiile pe care le ai cu cei din jur. Ceea ce esti, atragi.

Indiferent de varsta pe care o ai, e posibil sa-ti fie teama de faptul ca nu vei mai intalni pe nimeni cu care sa formezi o relatie.

Si eu m-am agatat de gandul acesta… pana cand, cu fiecare convingere descoperita si despachetata, am invatat ca sunt aici pentru mine. Si ca aceasta relatie pe care o am cu sinele meu chiar functioneaza super misto.

La fel ca si celelate relatii pe care le-am avut, urmatoarea mea relatie va reflecta nivelul de iubire pe care-l am pentru mine. Cand voi fi pregatita, va veni si relatia de iubire sanatoasa.
In acest moment, acest nivel e mai sus decat a fost vreodata in viata mea, si observ ca se indreapta infinit mai sus.

Cea mai importanta relatie pe care o ai este cea cu tine insati.

Dragostea vindeca. Dragostea pentru sine vindeca cu adevarat.
Ai rabdare cu tine. Esti unica. Esti speciala.

Distribuie acest articol!

You may also like...

1 Response

  1. din pacate generatia de astazi invata multe lucruri doar dupa un divort….oare de ce nu avem intelepciunea necesara sa facem asta inainte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *